Tabblad algemeen

Naam

In het invoerveld ‘Naam’ kan de naam van het formulier worden ingevuld.

Bedankbericht of pagina

Wanneer er een tekst wordt ingevuld bij 'bericht dat wordt getoond na het invullen' wordt dit in een pop-up beicht op de website getoond als de bezoeker het formulier heeft ingevuld en op ‘verzenden’ heeft geklikt. Er kan ook worden verwezen naar een categorie of artikel op de website via het veld bij 'Bedankpagina' wanneer u een aparte bedankpagina heeft aangemaakt. Let op: wanneer er een bedankpagina is geselecteerd, vervalt de tekst bij 'Bericht dat wordt getoond na het invullen'.

Als hier helemaal niets wordt ingevuld, dan wordt de standaardtekst getoond: De gegevens zijn verwerkt.

E-mail versturen

Als een vinkje wordt gezet bij ‘E-mail versturen’ dan heb je twee mogelijkheden: je kan losse e-mail adressen invullen in het tekstvak voor 'ontvanger(s) van reacties, of in het daaronder staande invoerveld Ontvanger(s) van reacties een gebruiker(sgroep) selecteren. Deze e-mail adressen of gebruikers zulllen vervolgens per e-mail de reacties op het formulier ontvangen.

Je kan tevens de afzender van de e-mail selecteren. Let op: als je een transactionele e-mail dienst gebruikt zoals bijvoorbeeld Mandrill, Mailchimp of SparkPost dan moet dit een adres zijn dat daadwerkelijk via de website verstuurd moet kunnen worden. Anders wordt de e-mail niet afgeleverd. Dit heeft te maken met SPF en DKIM instellingen, vraag eventueel je systeembeheerder voor meer informatie.

Verder kan dan in het invoerveld E-mail onderwerp worden aangegeven wat het onderwerp van de e-mails moet zijn met de reacties op het formulier. Je kan ingevulde velden in het onderwerp meenemen door het veld-alias in blokhaken in de onderwerpregel in te voegen, bijv: "reactie door [NAAM] op formulier".

Inhoud van de e-mail

Vanaf de CMS versie ‘Basilisk’ is het mogelijk om een persoonlijk opgezette mail te versturen als antwoord op een inkomende formulier. Je kan hierin meer gerichte informatie kwijt die je wil meegeven aan de invuller van het formulier.

Vinkje Eenmalig invullen

Wanneer u een vinkje zet voor ‘Eenmalig invullen’ kan een ingelogde gebruiker het formulier maar één keer invullen en verzenden. Het formulier op de website zal dan onderaan naast de knop ‘Verzenden’ ook de knop ‘Opslaan’ tonen. In dit geval hoeft een gebruiker niet direct het formulier te verzenden maar hij kan deze ook tussentijds opslaan met de knop ‘Opslaan’. Pas als het formulier definitief is verzonden (met de knop ‘Verzenden’) dan kunnen de gegevens niet meer worden aangepast. Als de gebruiker niet is ingelogd dan kan een formulier maar één keer per ip-adres worden ingevuld.

Gebruik cookies

Wanneer u de optie eenmalig 'Eenmalig invullen' heeft aangevinkt wordt de optie om de gegevens in een cookie op te slaan aanvinkbaar. Wanneer deze optie wordt aangevinkt wordt er in een cookie bijgehouden of een gebruiker het formulier al eens heeft ingevuld.

Vinkje Anoniem invullen

Als het vinkje bij ‘Anoniem invullen’ is gezet dan worden er geen gebruikersgegevens opgeslagen in de reacties op het formulier. Dit betekent dat er geen gebruikersnaam of ip-adres bij de reactie zichtbaar is. Het vinkje ‘Anoniem invullen’ kan niet worden gezet in combinatie met het vinkje ‘Eenmalig invullen’.

Vinkje Categorieën tonen

Als het vinkje ‘Categorieën tonen’ wordt gezet dan worden de categorieën die zijn aangemaakt binnen het formulier als kopjes tussen de invoervelden getoond.

Controlepagina

Dit vinkje geeft aan of u een controle pagina wilt invoegen tussen het invullen en het verzenden van het formulier. De gebruiker krijgt dan de kans om zijn of haar ingevulde gegevens nog eens te controleren voordat deze echt verstuurd worden. Dit werkt niet i.s.m. met een bestandsupload veld.

Visuele uitdaging

Zodra deze optie wordt aangevinkt wordt er onderaan het formulier een visuele challenge uitgeschreven. Deze challenge is erg moeilijk herkenbaar voor computers via OCR (Optical Character Recognition oftewel "Optische Karakter Herkenning"). Deze maatregel voorkomt dat u onzinnige reacties van spambots e.d. binnen krijgt.

Reacties versleuteld opslaan

Wanneer u via een formulier om gegevens vraagt die vertrouwelijk zijn, dan kunt u er met deze optie voor zorgen dat de ingevulde reactie gegevens in de database versleuteld worden.